Hoefbladhof 94, 3991 Houten
030 6377543 | 06 1527 1616
info@spaanseschool.nl

Werkwijze 

De cursussen aan de Spaanse School Cervantes zijn bedoeld voor degenen die zich, om welke reden dan ook, willen verdiepen in de Spaanse taal. Dit zijn bijvoorbeeld personen die voor korte of langere tijd voor hun werk of prive in Spanje of Latijns-Amerika verblijven.

 16274492

 

Tevens geven wij bijlessen aan scholieren en studenten die Spaans in hun pakket hebben, maar wat meer aanvullende begeleiding in de Spaanse taal nodig hebben.

Ook leiden wij personeel op van verschillende luchtvaartmaatschappijen die op Spaans sprekende delen van de wereld vliegen. Indien gewenst leiden wij u op voor het examen van D.E.L.E., een internationaal getuigschrift met betrekking tot de kennis van de taal, uitgegeven door het Spaanse Ministerie van onderwijs.

 

Inhoud cursus

Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal zeven cursisten, zodat iedere cursist de grootst mogelijke aandacht van de docente kan krijgen. Desgewenst kan er ook privéles gegeven worden.

In de cursussen komen aan de orde:

  • conversatie
  • grammatica
  • lezen en schrijven
  • tekstinterpretatie

De nadruk bij alle cursussen ligt echter op de gesproken taal.

 

Lesmateriaal

U hoeft voor de verschillende cursussen geen lesmateriaal aan te schaffen. Lesmateriaal wordt namelijk per les aan u verstrekt. Afhankelijk van het niveau wordt er gebruik gemaakt van eigen materiaal, geluidsfragmenten en videobeelden. Dit lesmateriaal is uitermate geschikt om van de cursus een succes te maken zodat u de Spaanse taal op een eenvoudige, snelle en plezierige manier onder de knie kunt krijgen.

Dit is een zelfontwikkelde lesmethode die in de loop der jaren door ervaring en deskundigheid zichzelf heeft bewezen.

Gevorderde cursisten gebruiken andere boeken aanbevolen door de docent. Dit is afhankelijk van het niveau van de cursist (dit lesmateriaal dient u zelf aan te schaffen).

 

Huiswerk

Aan iedere cursus op elk niveau is huiswerk verbonden dat bestaat uit verschillende soorten schrijf- en leesopdrachten. Dit huiswerk wordt bij de aanvang van de volgende les ingeleverd en nagekeken. In tegenstelling tot veel andere instellingen wordt het huiswerk niet in de les gecorrigeerd zodat deze tijd ook niet van de cursustijd afgaat en u dus de volledige cursustijd kunt benutten. Het huiswerk wordt dan de eerstvolgende les besproken met de cursist indien nodig.